header

Kútfennmaradási engedély a lakosságnak

 



Tisztelt Jegyző Asszony / Úr!


Bizonyára értesült arról, hogy a kútfennmaradási engedély beszerzéseminden, a többször módosított 1995. évi LVII. törvény (a vízgazdálkodásról) 2016. június 4-i módosításának hatályba lépését megelőzően létesült ásott illetve fúrt kút esetén szükséges. Immár hivatalos, hogy a bírságkiszabás alóli mentesség időszaka meg lett hosszabbítva, de ez egyben azt is jelenti, hogy az illegális kutak engedélyeztetése továbbra is szükséges.
Cégünk vállalja az engedélyezéshez szükséges tervdokumentáció elkészítését, melynek összköltsége – lakossági megrendelés esetén – 2019-ben
 
35 000 Ft + ÁFA (bruttó 44 450 Ft) / kút.
 
Vállalási árunk tartalmazza a kiszállási díjat (országosan), a helyszíni felmérést, a tervdokumentáció irodában történő elkészítését valamint az ingatlantulajdonos részére ajánlott küldeményként történő postai levélfeladást.

Az önkormányzatok segítségével a kútengedélyezési eljárás gyorsabban, zökkenőmentesebben lefolytatható. Az egyéni szolgáltatás-megrendelésekkel és halogatásokból eredő felesleges kivárásokkal ellentétben az Önök révén – az Önkormányzat közösségirányító és - szervező funkciójából eredően – hatékonyabban tudnánk kezelni a lakossági igényeket, a települési kutak szervezett felmérését. Kollégáink az Önkormányzat közbenjárásával – az Önök által összegyűjtött igények alapján – néhány nap alatt el tudnák végezni a szükséges felmérést az egész településen.
A háztartási vízigényt kielégítő talajvíz- és/vagy parti szűrésű(továbbá egyéb, a 72/1996. Korm. r. 24 § (1) bekezdés a) pontjában felsorolt feltételek teljesülése esetén is) kutak engedélyezése jegyzői hatáskör, mely számos adminisztrációs feladattal jár. Abban az esetben, ha számíthatunk a tisztelt Önkormányzat segítségére a lakossági megrendelések összegyűjtésében, cégünk vállalja, hogy
  • a felmért települési kutak kataszteri nyilvántartását is elkészíti, megkönnyítve ezzel az Ön munkáját;
  • kollégáink az önkormányzati tulajdonban lévő kutakat jelentős kedvezménnyel vagy akár ingyen is felmérik;
  • megküldünk egy kitöltött határozat mintát is, amivel tovább csökkentjük az adminisztrációs terheket;
  • amennyiben egy adott ingatlantulajdonos több kúttal is rendelkezik a településen, vállalási árunkból kedvezményt biztosítunk.
Az ingatlantulajdonosoknak pedig azért érdemes cégünket választania, megrendelnie a kútfennmaradási engedélyhez szükséges felmérést, mert
  • a határidő közeledtével fogynak a cégek kapacitásai, ugyanis sokan az utolsó pillanatig halogatják az ügyintézést; éppen ezért a szolgáltatási díj is drágul az idő előrehaladtával;
  • piackutatás alapján jelenleg mi készítjük el a legkedvezőbb áron a szükséges tervdokumentációt, mérnöki kamarai jogosultsággal rendelkező vízgazdálkodási mérnökök bevonásával.
Cégünk, a Konszenzus Pannónia Zrt. csak 2018 utolsó negyedévében több, mint ezer kút felmérését végezte el országosan a kútfennmaradás engedélyeztetési eljárás keretében. A múltban számos megyei és helyi önkormányzat tisztelt meg minket bizalmával, működtünk illetve működünk együtt velük más ügyekben is (pl. településrendezési eszközök felülvizsgálata, településképi arculati kézikönyv készítése).

A részletekről szívesen egyeztetnénk Önnel egy személyes találkozó keretében.

A jövőbeni közös munka reményében tisztelettel,

 
Soponyai Balázs
Vezérigazgató helyettes, Önkormányzati üzletágvezető
+36.20.234.6007
kutengedely@konszenzus-pannonia.hu