header

Adó 1 százalékos felajánlása

 Kedves Bényeiek! a járványügyi helyzet ellenére, az idén is esedékes lesz az SZJA bevallás elkészítése.

Az idén is lehetőség van arra, hogy rendelkezzenek az összevont adóalap után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ezt legkésőbb 2021. május 20-áig az szja-bevallástól függetlenül is megtehetik.

Magánszemélyként az idén is dönthetnek úgy, hogy a megfizetett személyi jövedelemadójának 1%-át felajánlja egy regisztrált civil szervezetnek, további 1%-át pedig valamely technikai számmal rendelkező vallási közösségnek vagy a kiemelt költségvetési előirányzatnak.

 Bényén az alábbi civil szervezetek várják szeretettel az adó 1%-os felajánlását:

Bényei Gyermekekért Alapítvány (adószám: 19182724-1-13)

Bénye Község Önkormányzata alapította, az Alapítvány fő célja a bényei iskola meglévő tantermeinek korszerűsítése, sportolási lehetőség bővítése, iskolai oktatás tárgyi és személyi feltételeinek javítása, táboroztatás, tehetséges gyermekek külön képzésének, lemaradók felzárkóztatásának segítése.

Bényei Óvodáért Alapítvány (adószám: 18686201-1-13)

Bénye Község Önkormányzata alapította, az Alapítvány közvetlenül vagy az óvodai oktatáson keresztül támogatja az óvodai foglalkozások, szakmai munka eszközeinek beszerzését, óvodai helységek dekorálását, felújítását.

Kerekkocka Alapítvány (adószám: 18024258-1-13)

A Bényei Evangélikus Egyházközség alapította, az Alapítvány céljainak elérése érdekében különösen az alábbi tevékenységeket folytatja: hitéleti és evangélikus kultúra erősítése, szociális tevékenység, családsegítés, időskorúak gondozása, hátrányos helyzetű csoportok támogatása a gyülekezeti tulajdonban lévő ingatlanok karbantartása, evangélikus kultúra bemutatása és szélesebb körben való