header

Koronavírus tájékoztató

 

Tisztelt Bényei Lakosok!

 

A Magyar Közlönyben megjelent rendelkezések értelmében, 2021. március 8. napjától életbe lépnek azok a központi szabályok, amelyeket mindenkinek kötelező betartania a koronavírus járvány megfékezése érdekében:

 Bénye  teljes szabadtéri területén, közterületen, valamint az üzletekben is mindenhol kötelező az orrot és szájat eltakaró maszk viselése.

 A Bénye Káva Tündérkert Óvodában március 8-tól április 7-ig rendkívüli szünet van érvényben. Ügyelet megszervezését a Kormány március 6-i döntésének értelmében kell biztosítani. A jogosultsági szabályokat és részleteket az intézményvezető asszonynál tudhatják meg.

A Bénye-Káva Általános Iskolában szintén rendkívüli tanítási szünet van, digitális oktatás keretében. Az iskolai ügyelet szabályait az intézményvezető asszonytól tudhatják meg.

Az óvodás és iskolás gyermekek étkeztetése 2021. március 8-án NEM kerül megszervezésre, azonban március 9-től lehetőség van az étkezés igénybevételére az alábbiak szerint: az étel helyben fogyasztására nincs lehetőség, azonban aki igényli az étkezést, minden nap érte kell jönnie az önkormányzat épületéhez. Az igényeket kérem szíveskedjenek az osztályfőnöknél, óvodavezetőnél vagy a hivatal@benye.hu email címen jelezni.

Az üzletek 2021. március 22. napjáig bezárnak, kivéve az élelmiszerboltokat, gyógyszertárakat, drogériákat, vegyiáru üzleteket, benzinkutakat, dohányboltokat. Március 8-án a virágüzletek még nyitva lehetnek, de március 9-tól be kell zárniuk.

Kérem, hogy feltétel nélkül tartsák be az országos és helyi szabályozásokat, jelenleg az életünk, egészségünk a legfontosabb, ha megtehetik, ne menjenek közösségbe sem, maradjanak otthon!

Az oltásra – akik még nem tették meg – regisztráljanak a vakcinainfo.gov.hu weboldalon, állítsuk meg a járványt közösen, vigyázzunk magunkra és egymásra!

Kovács Erika

polgármester